Osvrt na župni tečaj za krizmanike u Ivancu (18.-20.10.2019.)

U župi Svete Marija Magdalene u Ivancu od 18. do 20. listopada održan je Kursiljo krizmanički tečaj za prvu grupu krizmanika. Dobrodošlicu svima su zaželjeli župnik, vlč. Kristijan Stojko i župni vikar, vlč. Mišel Kovačević. Uvod u Kursiljo tečaj i samu uvodnu temu „Tko sam ja?“ imao je preč. Stjepan Najman, a o rasporedu i redoslijedu događanja brinuo se rektor, Leon Matuza koji je ujedno svjedočio kroz teme Kršćanski život je drugačiji + Produbljivanje i Prijateljska zajednica.

Osim njega s krizmanicima su se zabavljali i svjedočili im o svojim iskustvima s Gospodinom: Tihana Belčić (Traganje za vrijednošću), Lorena Ćibarić (Kršćanin u svojoj Crkvi, Mi i svijet + Apostolat), Mateja Hudoletnjak (Kršćanski život je drugačiji + Produbljivanje) Petra Hudoletnjak (Zapreke u kršćanskom životu + Kralježnica), Hana Oblak Andrija Havaić, Lorena Zebec, Hana Čavlek, Sara Brodar, Ivana Geci, Robert Blum i Petar Poljak.

Program je obilježilo mnogo veselja, smijeha, radosti i boljeg upoznavanje sebe, drugih, ali najvažnije produbljivanje odnosa s Bogom. Također, svi su uživali u pizzi za vrijeme subotnjeg ručka, a pozitivne amtosfere nije nedostajalo i u igrama, pjesmama, klanjanju i cjelokupnom zajedništvu. Tečaj je zaključen svetom misom te dojmovima krizmanika i animatora.

                                                              

Ovaj vikend nije bio samo za krizmanike, već za sve one koji su sudjelovali na tečaju. Svaka molitva, suza, osmijeh, zagrljaj samo su dio cijelog doživljaja. Drago mi je što sam bila dio svega i što sam upoznala nova lica koja su, nadam se, uspjela vidjeti Njega na način na koji ga vide svi koji su im to svjedočili. Sigurno je teško oprostiti se, ali nadam se nekom novom iskustvu.

Mateja Hudoletnjak

Podijelite objavu

Skip to content